Peters familie
Peter og Anna Jepsen

Peter (Jens Peter Adolf) Jepsen er født 10. april 1909 og er nr 1 ud af Mads og Larsines børneflok på 13.

Peter blev gift med Anna d. 12. november 1932.

Anna (Anna Margrethe, født Nielsen) er født 05-07-1914. 
Peter døde 27. april 1996. Anna døde 26. juli 1999

Anna og Peter har børnene Jens, Anton Erik, Kaj, Ruth og Villy.

Anna og Peter i 1956
Anna og Peters gård i Blære


Indtil Anna og Peter fik deres landbrug i 1955 arbejdede Peter med forskellige småjobs og nogle af disse jobs fortsatte han med sideløbende med landbruget.
Han var først fodermester på Lykkeseje v/Rørdal (Aalborg)  og derefter arbejdede han som kartoffelhold, reservepost og murerarbejdsmand. Også Anna var med på  kartoffelholdet, som tog rundt på gårdene og hjalp med kartoffelhøsten.

Da Peter begyndte som reservepost, var det meget dårligt vejr, så han for vild og nåede først hjem til midnat, - men posten kom ud!

Klavs og Lotte

Til at begynde med foregik en del af arbejdet ved hjælp af de 2 heste, Klavs og Lotte

Anna og Peter får traktor

I begyndelsen af 60'erne blev hestene skiftet ud med traktor

Bukh-traktoren blev købt brugt i Troelstrup af Kristian Pedersens far [udtales Pi'rsen :-) ] og er netop anskaffet på billederne.
Vi regner med, at billedet er nogenlunde samtidig med billedet af John og hestene nedenfor, da hestene jo blev afhændet umiddelbart efter traktorkøbet.
Dvs. fra maj måned 62, hvor John (på hesten) er knap 5 år, Birgit (bag på traktoren) ca. 3 og Villy omkring de 12, eller muligvis året før..
Børnebørn

Anna og Peter havde 13 børnebørn og de var tit på besøg hos dem. Børnebørnene fra Aalborg havde heldigvis ikke så langt til Blære og kunne tit holde en lille ferie hos Anna og Peter, men de fleste børnebørn boede jo helt i København. Når de kom på ferie, kom Aalborgfolkene også tit forbi for at hilse på, som her hvor Birgit, Benny og John maler påskeæg.

John til hest

Anton Erik og Villy hjælper John med at ride på Lotte og Klavs

Køerne på marken

Anna og Peter havde ca 7-8 køer. Deriblandt den røde ko, som var den mest rolige. Den kunne man få lov at sidde på.
Peter malker


Anna og Peter leverede mælk, som blev hentet to gange om dagen af bror Martin.
Derudover havde de også grise og høns.

Doris, Villy og John med en ny kalv

For at holde mælkeproduktionen i gang kom der nogle gange hvert år små kalve til. Det var bestemt noget, børnene syntes om.

Kattene venter på mad

Foruden  køer, grise og høns havde Anna og Peter også en hund og en masse katte. Det var selvfølgelig et hit hos børnebørnene, især når der var killinger. Et par gange om dagen blev der sat en tallerken med mad og en skål mælk ud på trappestenen. Det var som regel rugbrød med leverpostej, der blev serveret.

Markarbejde

Billedet: Martin er kommet med traktor og selvbinder for at hjælpe Peter med at høste. Der er åbenbart problemer med maskineriet.

Til gården hørte også lidt jord, hvoraf en del blev brugt til køernes græsning. Afgrøderne  var hovedsageligt til eget brug på gården f.eks. korn, roer og kartofler. 
De fleste af kartoflerne blev dog solgt til Gartnernes Salgsforening (Gasa) og blev afhentet en gang om ugen af en vognmand.

Anna og Folkevognen

Anna og Peter fik kørekort ret sent. Deres første bil var denne lyseblå Folkevogn, som de fik i 1970 og derefter fik de en hvid folkevogn, og først derefter skiftede de mærke. Mens de selv kørte Lada, levede den hvide Folkevogn videre hos børnebørnene og den endte sine dage i København.

Anna og Peter
Til slægtsfesten i 1989

I 1973 flyttede Peter og Anna til et hus på Grundtvigsvej i Aars.
Også her var børnebørnene tit på ferie hos dem.
Indtil videre er der kommet 19 oldebørn og 4 tip-oldebørn til.

Efter Peters død i 1996 flyttede Anna til Solbakken, hvor hun boede til sin død i 1999.

Peter og Anna's familie 1979